Ένα εργασιακό θέμα που έχει λήξει οριστικά με αμετάκλητες και τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, αμφισβητείται από την Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ που όρισε η «Κυβέρνηση της Αριστεράς» στέλνοντας 23 εργαζόμενους υδρονομείς σε δίκη στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, ζητώντας μέσω του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους “Αναίρεση Υπέρ του Νόμου”.
Για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΥΔΑΠ και γενικότερα σε δημόσιο φορέα θα απολυθεί ομαδικά τακτικό προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, δηλαδή προσωπικό εταιρείας ενώ επίκειται μάλιστα και η Ιδιωτικοποίηση της. Αύριο Πέμπτη, εκτός απροόπτου θα γίνει η Δική σταθμός στα εργασιακά δικαιώματα όλων των εργαζομένων.
”Μήπως πίσω από αυτές τις Απολύσεις κρίνεται και το ίδιο το μέλλον της ΕΥΔΑΠ; Mήπως κρίνεται και το μέλλον μαζικών απολύσεων σε ευρύτερο πεδίο Επιχειρήσεων; Μήπως θα είναι η απαρχή των απολύσεων και ο κατακερματισμός της μεγάλης αυτής Εταιρείας; Μήπως πίσω από αυτές τις απολύσεις θα είναι η αρχή της Ιδιωτικοποίησης της με συνέπεια την απαξίωση του κοινωνικού αγαθού που προσφέρει, δηλαδή του νερού;” είναι τα ερωτήματα που θέτουν οι 23, υπό οριστική απόλυση, εργαζόμενοι υδρονομείς στην ενημερωτική επιστολή που διένειμαν στον Τύπο.
Μεταξύ άλλων τονίζουν, ”Εμείς οι 23 Υδρονομείς έχοντας συμμετάσχει επιτυχώς σε γραπτό διαγωνισμό, έχοντας κερδίσει αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις, έχοντας διανύσει την προβλεπόμενη δοκιμαστική περίοδο πάλι επιτυχώς και εργαζόμενοι ως τακτικό προσωπικό, ήδη ένα και πλέον έτος καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες της Υπηρεσίας μας. Είναι σαφές, συμπληρώνουν, ότι ενδεχόμενη απόλυσή μας δημιουργεί πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία της ΕΥΔΑΠ, αλλά και στην ασφαλή και ομαλή υδροδότηση της Αττικής μιας και η εκπαίδευσης μας όλο αυτόν τον καιρό στηρίχτηκε τόσο στις γνώσεις όσο και την μεταλαμπάδευση της εμπειρίας τόσων χρόνων των παλιών συναδέλφων”. Κ.Π.