Της Μαίρης Λάμπρου
Εβδομάδα έναρξης για τα όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Πόλη και το Ζωγράφειο Γυμνάσιο- Λύκειο θέλησε να το γιορτάσει με τον ξεχωριστό του τρόπο. Αποχαιρετώντας τις καλοκαιρινές διακοπές, η ζωγραφειώτικη οικογένεια με πρωτοστάτη τον ακούραστο διευθυντή της, κ. Γιάννη Δερμιτζόγλου καλωσόρισε το νέο σχολικό έτος, σημαίνοντας τη συμπλήρωση των 124 χρόνων λειτουργίας του Ζωγραφείου, στον φιλόξενο κήπο της Σχολής. Στον εορτασμό παρευρέθησαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Πόλη, κ. Ευάγγελος Σέκερης μετά της συζύγου του, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δέρκων κ. Απόστολος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Σταυροδρομίου κ. Γιώργος Παπαλιάρης, οι μαθητές και καθηγητές του σχολείου και πολλοί φίλοι του Ζωγραφείου από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
124 μπαλόνια, σύμβολο των ετών του Ζωγραφείου, φωτορυθμικά και πυροτεχνήματα συνέθεσαν τη γιορτινή ατμόσφαιρα της βραδιάς.
Υπό τη μουσική του συγκροτήματος Sinafi Trio, αποτελούμενο από τη Φωτεινή Κοκκάλα, Μαρίνα Λιόντου και Έλενα Μουρατίδη – Χασιώτου, το οποίο πλημμύρισε το χώρο με μουσικές από τον αιγαιακό χώρο, αλλά και τους μοντέρνους ήχους του Pan Muzik,
οι παρευρισκόμενοι συμμετείχαν πρόθυμα στα δρώμενα, χόρεψαν, τραγούδησαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους.