Γράφει ο Κυριάκος Πεταλίδης

Η Κοινότητα Μεγάλου Ρεύματος σε συνεργασία με την Φιλόπτωχο Αδελφότητα οργάνωσαν και φέτος την μεγάλη Βοσποριανή Συνάντηση αλλά αυτή τη φορά εν πλω. Την ώρα που το πύρινο άρμα του ήλιου χανόταν στα νερά του Βοσπόρου ξεκινούσε το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο με τους 150 προσκεκλημένους σε μία βραδιά που τα είχε όλα. Τιμώμενα πρόσωπα στην εορταστική βραδιά ήταν κυρίως άτομα που με το καθημερινό τους έργο απαλύνουν τον πόνο, ψυχικό και σωματικό συνανθρώπων τους από τις γειτονιές του Μεγάλου Ρεύματος. Αυτή την ανεκτίμητη προσφορά αγάπης τίμησε ο πρόεδρος Γιώργος Παπαλιάρης και το διοικητικό συμβούλιο του Μ.Ρ. προσφέροντας οκτώ αναμνηστικά βραβεία ανθρωπιάς σε ισάριθμες προσωπικότητες της περιοχής.

Η βραδιά ξεκίνησε με κοκτέιλ πάρτι στο κατάστρωμα όπου όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα, να ανταλλάξουν απόψεις και να αλληλοφωτογραφηθούν τσουγκρίζοντας τα ποτήρια τους. Η συνέχεια δόθηκε στην τραπεζαρία του πλοίου, απολαμβάνοντας το φροντισμένο μενού αλλά και τις πενιές του μπουζουκιού αφού η βραδιά είχε ελληνικό χαρακτήρα, συνεπικουρούμενη από γνωστούς καλλιτέχνες στην ομογενειακή Κοινότητα. Ο κ.Παπαλιάρης εκ μέρους της εφοροεπιτροπής της Κοινότητας του Μ.Ρ. η οποία μετράει ήδη 100 χρόνια παρουσίας και προσφοράς στα κοινά καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, τους ευχαρίστησε για την συμμετοχή τους στην σπουδαία βραδιά και τους διαβεβαίωσε ότι η Κοινότητα του ακολουθώντας σταθερά την μακρόχρονη πορεία της, χωρίς να περιμένει ανταλλάγματα αλλά καθοδηγούμενη μόνο από το συναίσθημα της προσφοράς θα συνεχίσει να χαρίζει φροντίδα και αγάπη σε όλα τα μέλη της Βοσποριανής οικογένειας που το έχουν ανάγκη.

Συμπλήρωσε λέγοντας ότι ‘’από κοινού σε συνεργασία με τον επόπτη Μητροπολίτη Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ.Ειρηναίο έχει επιτευχθεί έργο το οποίο θα συνεχιστεί μέσα από τις πολλαπλές δραστηριότητες ενώ δεν παρέλειψε να εξάρει το έργο των κυριών Λοξάνδρας Δημοπούλου και Ντόρας Διακούση και να τις επαινέσει για την πολύμορφη προσφορά τους στην Κοινότητα. Επίσης ευχαρίστησε για την παρουσία και την ‘’πατρική’’ στήριξη τον Μητροπολίτη Τραιανουπόλεως κ.Γερμανό. Ευχάριστη αλλά και τιμητική ήταν η παρουσία του προέδρου του Νεοχωρίου Λάκη Βίγκα στην εκδήλωση. Ο πρόεδρος των Κοινοτήτων Σταυροδρομίου και Μέγα Ρεύματος επαίνεσε με ιδιαίτερα θερμά λόγια τον κ.Βίγκα για την ευγενική προσφορά της τεράστιας τούρτας με την αναγραφή ‘’Σας ευχαριστούμε – Οι Βοσποριανοί’’ αλλά και για την απονομή ασημένιου δίσκου ως ελάχιστη ένδειξη αλληλοεκτίμησης και συνεργασίας μεταξύ των δύο Κοινοτήτων, που πραγματοποίησε από κοινού με τον ιερατικό προϊστάμενο Αρχιμανδρίτη Αγαθάγγελο Σίσκο, βιβλιοφύλακα των Πατριαρχείων.

Το παρών τους έδωσαν μεταξύ άλλων θεσμικοί φορείς της ομογενειακής Κοινότητας ενώ την βραδιά τίμησε με την παρουσία τους ο Πατριαρχικός εκπρόσωπος π. Γρηγόριος Φραγκάκης. Η εορταστική εκδήλωση έκλεισε με χορό ενώ μοιράστηκαν αναμνηστικά δώρα προς όλους.