Ο προχθεσινός τελικός της Ευρωλίγκα μεταξύ του Ολυμπιακού και της Φενέρμπαχτσε βρέθηκε χθες στο επίκεντρο των συζητήσεων στην Σύνοδο Παρευξείνιων χωρών, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο να λέει στον Τούρκο Πρόεδρο ότι περίμενε να στεφθεί ο Ολυμπιακός, αφού ο κ. Κουίκ ρώτησε στον κ. Ερντογάν γιατί δεν έδωσε το παρόν στον τελικό.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απάντησε ότι του ήταν αδύνατο γιατί στην Αγκυρα είχε το Συνέδριο του Κόμματος του όπου επανεξελέγη παμψηφή πρόεδρος και πρόσθεσε ότι  «η Φενέρμπαχτσε ήταν πολύ καλή» .
Ο κ. Ερντογάν επανέφερε την κουβέντα στη Φενέρ μετά την ομιλία του Σέρβου αντιπροέδρου και ΥπΕξ Ίβιτσα Ντάτσιτς, σημειώνοντας ότι ο προπονητής της τουρκικής ομάδας Ζέλικο Ομπράντοβιτς και δυο σημαντικοί παίχτες είναι Σέρβοι και στρέφοντας το βλέμμα του προς τον κ. Παυλόπουλο είπε:
«Να μην στενοχωριέται ο πολύτιμός μου φίλος. Και ο Κώστας Σλούκας που είναι δικός τους, Έλληνας, είναι κι αυτός της Φενέρμπαχτσε. Η Φενέρμπαχτσε έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης με μια ωραία συνεργασία. Κι ευχαριστώ πολύ γι΄ αυτό. Είμαστε περήφανοι. Μας χαροποιεί δε ειδικά το ότι όλα αυτά έγιναν με εξαιρετικό τρόπο στο πλαίσιο του ευ αγωνίζεσθαι». Η