Αποστολή στην Ίμβρο / Κυριάκος Πεταλίδης
Τα θυρανοίξια του ιστορικού Ι.Ν. του Ταξιάρχου του εν Ίμβρω πραγματοποιήθηκαν εχτές το απόγευμα  στην κορυφή του λόφου της Κοινότητας Γλυκέως παρουσία της ΑΠΘ του Οικουμενικού Πατριάρχη, o οποίος αμέσως μετά απένειμε το Οφίκιο του Άρχοντος Εξάρχου στον επιχειρηματία Αθανάσιο Σούλη – Κωνσταντόπουλο τιμώντας τον για την προσφορά και στήριξη του στο έργο της εκκλησίας. Η χειροθεσία του νέου Άρχοντος έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από το πλήθος των παρευρισκομένων επεφημόντας τον Άξιο.  ”Επιτελέσατε εδώ στην Ίμβρο έργο ιερό και άγιο και γι αυτό σας ανήκει η τιμή και η ευχαριστία μας, είσαστε υπόδειγμα προς μίμηση” με αυτά τα λόγια μεταξύ άλλων ξεκίνησε την προσφώνηση του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου κ.Κύριλλος προς τον σπουδαίο ευεργέτη και την σύζυγο του Ελένη όπου με δαπάναις της οικογένειας τους ανοικοδομήθη το 2016 ο ναός μετά την απόλυτη καταστροφή του. Κατόπιν έρευνας ανακαλύφθηκαν μέρος του αυθεντικού δαπέδου της εισόδου και η Αγία Τράπεζα ενώ στο εσωτερικό της εκκλησίας έχουν επανατοποθετηθεί αντίγραφα των διασωθέντων εικόνων που είχαν απομακρυνθεί πριν την ισοπέδωση. Η συγκεκριμένη εκκλησία αποτελεί Κουτλουμουσιανό Μετόχιο, χτίστηκε εκ βάθρων στηριζόμενη κυρίως σε μαρτυρίες κατοίκων ενώ ο χαρμόσυνος ήχος της καμπάνας και η συμβολική κίνηση των πολυελαίων μέσα από τους συμβολισμούς τους γέμισαν δάκρυα χαράς και ελπίδας τα μάτια των εκατοντάδων προσκυνητών.
Νωρίτερα το μεσημέρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος τέλεσε Αγιασμό στις νέες αθλητικές εγκαταστάσεις της Σχολής των Αγριδίων τις οποίες χρηματοδότησε η εταιρία κινητής τηλεφωνίας Turkcell ενώ αμέσως μετά ακολούθησε πρόγραμμα παραδοσιακών χορών από τα παιδιά της Σχολής.
Σήμερα πραγματοποιούνται στα Αγρίδια τα επίσημα εγκαίνια των εγκαταστάσεων παρουσία του κ.κ. Βαρθολομαίου, θεσμικών φορέων της Ομογένειας από την Πόλη και την Ελλάδα καθώς και διευθυντικών στελεχών της χορηγού εταιρίας επικοινωνίας.