“Στηρίζουμε τους έλληνες της Κωνσταντινούπολης, σεβόμενοι απόλυτα τις διεθνείες συνθήκες”

Ο νέος Υφυπουργός αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό κ. Τέρενς Κουίκ με την ανάληψη των καθηκόντων του επισκέφθηκε πρώτα την Κωνσταντινούπολη και το Οικουμενικό Πατριαρχείο όπου έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Επισκέφθηκε τα ομογενειακά σχολεία και είχε συνάντηση με στελέχη του Διοικητικού Συμβουλίου του συντονιστθικού φορέα της Ομογένειας τον ΣΥΡΚΙ.
Ο πεπειραμένος συνάδελφος και τώρα πολιτικός στην επίσκεψή του άλλα και στην συνέντευξη που παραχώρησε ήταν προσιτός, απλός όσο και άμεσος. Όπως ήταν φυσικό η πρώτη ερώτηση αφορούσε τον συμβολισμό της επίσκεψης στην Πόλη των πόλεων.

Τλερενς Κουίκ: “ Ήθισται όσοι αναλαμβάνουνε, πολιτικές θέσεις στο Υπουργείο Εξωτερικών, να πραγματοποιούν το πρώτο ταξίδι στην Κύπρο αυτό είναι γεγονός. Όμως νομίζω ότι επειδή η Κωνσταντινούπολη τουλάχιστον μέσα στην δική μου την καρδιά, μετράει πολύ διαφορετικά κι επειδή εδώ είναι και το Πατριαρχείο που είναι ο πυρίνας της Ορθοδοξίας, με μια προσωπικότητα πολυ έντονη όπως είναι ο κ. Βαρθολομαίος αλλά και επειδή, δεν το κρύβω, τον τελευταίο καιρό ακούμε θέσεις, οι οποίες είναι και έξω από τα προβλεπόμενα των διεθνών συνθηκών, είπα να έρθω στην Κωνσταντινούπολη για να δώσω κι εγώ, όχι ένα μήνυμα απάντησης, αλλά για να δώσω ένα μήνυμα ότι εμείς στηρίζουμε τους έλληνες της Κωνσταντινούπολης, σεβόμενοι απόλυτα τις διεθνείες συνθήκες. Έτσι το αισθάνθηκα μέσα στην καρδιά μου, κι αυτό έκανα.”

ΟΛΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΜΗΝΙΑΙΑ ΗΧΩ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ