Γράφει η Μαίρη Λάμπρου

13 χορωδίες από την Ελλάδα και την Πόλη συμμετείχαν στο μονοήμερο 8o φεστιβάλ χορωδιών κ8o φεστιβάλ χορωδιών και χορευτικών αι χοευτικών συλλόγων που διοργανώθηκε στο Ζωγράφειο Γυμνάσιο- Λύκειο.
Το χορωδιακό φεστιβάλ του Ζωγραφείου υποδέχεται και φέτος τους φίλους της χορωδιακής μουσικής στην αίθουσα τελετών ”Δημήτριος Φραγκόπουλος” την περασμένη Παρασκευή. Το φεστιβαλ, που αποτελεί έναν από τους θεσμούς του Ζωγραφείου στα πλαίσια των πολιτιστικών δραστηριοτήτων που διεξάγει, με τις μαθητικές χορωδίες από των δύο ομογενειακών σχολείων Ζαππείου και Ζωγραφείου,στη συνέχεια παρουσιαστηκανη Χορευτική Ομάδα του Ιερού Ναού Τριών Ιεραρχών, ο Σύλλογος της Ένωσης Ποντίων Λαγκαδά και Περιχώρων, ο Αθλητικός Χορευτικός Σύλλογος ”Οι Πελάγοι” Ν. Χανίων, η Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και φίλων, ο Σύλλογος Ποντίων Αχέπα ”Πεδανιός Διοσκουρίδης”, η Καλλιτεχνική Στέγη Ποντίων Β.Ελλάδος, ο Χορευτικός Όμιλος Καλαμαριάς Βορεάδες, ο Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Πέλλας ”η Μπίγγα”, η πρότυπη Χορωδία ”Εκδοτικού Οίκου Ιστός”, η Χορωδία του πανεπιστημίου Bahçeşehir ”Η φωνή των πολιτισμών” σε ακορντεόν του Muammer Ketencoğlu και στο κλείσιμο η Χορωδία του Ιδρύματος Ανταλλαγέντων της Λωζάνης, οι οποίοι ταξίδεψαν ειδικά για αυτόν τον σκοπό.
Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, το φιλόμουσο κοινό είχε την ευκαιρία να ακούσει τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδος, να γνωρίσει ένα μέρος της πολύπλευρης ελληνικής λαογραφίας μέσω των παραδοσιακών χορών αλλά και να συγκινηθεί με το ταξίδι στα Βαλκάνια και τις γέφυρες αδερφοσύνης και φιλίας που ανοίγονται μεταξύ των δύο λαών ενισχύοντας την εξωστρέφειά και το διεθνές προφίλ της οργάνωσης.