ΓΡΑΦΕΙ Η ΜΑΙΡΗ ΛΑΜΠΡΟΥ
Σε ”μουσικό ποτάμι” πολιτισμών κατέληξε η μεγάλη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στην υπερπλήρη αίθουσα «Σωκράτης Καραντινός» (Μονή Λαζαριστών), τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, στην οποία συμμετείχε η Φοιτητική Χορωδία «Φωνής των Πολιτισμών» του Πανεπιστημίου Bahcesehir της Κωνσταντινούπολης και η Γυναικεία Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως «Aγία Κασσιανή η Υμνογράφος». Η Χορωδία του Bahçeşehir, αναποκρινόμενη στο αντικάλεσμα που υποβλήθηκε από τη Γυναικεία Χορωδία της Μητροπόλεως – καθώς τον περασμένο Ιούνιο οικοδεσπότες ήταν το πανεπιστήμιο της Πόλης – ταξίδεψε ως τη Θεσσαλονίκη και μαζί της ταξίδεψε και το πολυπληθές κοινό τους.
Ο διάσημος μουσικός κ. Muammer Ketencoğlu είναι ο καλλιτεχνικός Διευθυντής της χορωδίας «Φωνής των Πολιτισμών», ο κ. Öcal Öcalan ο Διευθυντής της Χορωδίας και της Ορχήστρας ενώ από την πλευρά των της Γυναικείας Χορωδίας, την διεύθυνση αναλαμβάνει η χοράρχης κ. Χαραλαμπίδου Μαρία
Η χορωδία του Bahcesehir απέδωσε με καταπληκτική δεξιοτεχνία τραγούδια από τα Βαλκάνια και τη Μεσοποταμία, ενώ η Γυναικεία Χορωδία της Μητροπόλεως με τρόπο αισθαντικό και μελωδικό παρουσίασε έντεχνα τραγούδια, τα οποία απέσπασαν το αυθόρμητο χειροκρότημα και τον ενθουσιασμό των εκατοντάδων ακροατών.
Συγκίνηση δε προκλίθηκε όταν οι δύο χορωδίες ερμήνευσαν μαζί το παραδοσιακό τραγούδι « Αη Νικόλα».
Την εκδήλωση άνοιξε ο π. Ελευθέριος Κουτσαυτάκης, ο οποίος τόνισε την αξία της μουσικής στη εδραίωση της ειρήνης μεταξύ των λαών.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας καλωσόρισε τη φοιτητική χορωδία και υπογράμμισε την αξία τέτοιων διοργανώσεων και ότι « η μουσική δε χρειάζεται διαβατήριο, ενώνει τους λαούς , χτίζει γέφυρες».
Ολοκληρώνοντας τις αριστοτεχνικές εμφανίσεις τους, τα μέλη των δύο χορωδιών άρχισαν το χορό ενώ δόθηκε υπόσχεση για σύντομο αντάμωμα στην Πόλη, όπως μας δήλωσαν μέλη της χορωδίας.