Πολυθεματικοί και επιτυχημένοι όπως κάθε χρόνο ήταν οι φετινοί εορτασμοί για τον εορτασμό της Παναγίας του Πέρα, την συμπλήρωση των 124 χρόνων από την Ίδρυση του Ζωγραφείου αλλά και την γιορτή των αποφοίτων 1957 – 1967 – 1977 – 1982 – 1992.
Με δύο θεατρικές παραστάσεις ξεκίνησε το πρόγραμμά του και έφερε στη μνήμη όλων όσων παρευρέθηκαν στην κατάμεστη αίθουσα Δημήτριος Φραγκόπουλος , τις μέρες που το θέατρο στην Πόλη είχε τον πρώτο λόγο. Η πρώτη παράσταση παρουσιάστηκε από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης σε σκηνοθεσία Χριστίνας Χατζηβασιλείου και είχε τίτλο ”Φτάσε όπου δεν μπορείς”. Το θέμα της παράστασης βασίσμένο στα κείμενα του Καζαντζάκη, κατάφερε να μεταδόσει στο κοινό όλες τις σκέψεις και τις θέσεις του μεγάλου λογοτέχνη. Άρτια σκηνοθετημένη και εκτελεσμένη ήταν και η δεύτερη στη σειρά θεατρική παράσταση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, από την θεατρική ομάδα ”Αναγέννηση” Ακτράτας. Το έργο ”Ράφτης Κυριών ” του Ζωρζ Φεντώ σε σκηνοθεσία Πάνου Βασιλόπουλου, κέρδισε επάξια το χειροκοτημα του κοινού το οποίο ξεσπούσε σε γέλια από την επιτυχημένη κωμωδία.
Το μεσημέρι της Κυριακής , οι καλεμένοι πραγματοποίησαν γύρο του Βοσπόρου και γεύμα μετά μουσικής εν πλω, ενώ μετά τον εσπερινό την παραμονή των Εισοδίων της Θεοτόκου οι Κωνσταντινουπολίτες ιεροψάλτες Γρηγόρης Νταραβάνογλου, Χρήστος Μηνάογλου και Φώτης Γιαννακάκης θα παρουσιάσουν μονόωρο πρόγραμμα με Βυζαντινούς Ύμνους στο Ζωγράφειο Λύκειο στη μνήμη του αείμνηστου δασκάλου τους Άρχοντα Πρωτοψάλτη της Μ.Χ.Ε. Θρασύβουλου Στανίτσα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ζωγραφείου.
Ιδιαίτερης σημασίας κρίθηκε η χθεσινή μέρα, στην Γιορτή της Παναγίας του Πέρα. Σύσσωμο το Ζωγράφειο Λύκειο παρευρέθηκε στην πρωινή Παριαρχική Λειτουργία, στην οποία μάλιστα τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη των ιδρυτών, διευθυντών, λυκειαρχών, καθηγητών, διδασκάλων, επιμελητών, γραμματέων, μαθητών, ευεργετών, δωρητών και φίλων του Ζωγραφείου.Στη συνέχεια η ζωγραφειώτικη οικογένεια συγκεντρώθηκε στη μητέρα σχολή για το γεύμα το οποίο παρατέθηκε και αμέσως μετά ακολούθησε, σε κλίμα συγκίνησης η απονομή βραβείων και πτυχίων στην Αίθουσα Τελετών «Δημήτριος Φραγκόπουλος» σε όλους τους αποφοίτους που ταξιδέψαν από όλη την Ελλάδα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του τόσο δραστήριου διευθυντή του Ζωγραφείου Λυκείου, Γιάννη Δερμιτζόγλου, για να είναι παρόντες σε αυτή την τόσο συγκινητική στιγμή επιστροφής τους στα πάτρια εδάφη και τη μητέρα σχολή τους. Μετά την λήξη όλοι μαζί απήλαυσαν τη θέα στη δεξίωση στη βεράντα «Ιστορική Χερσόνησος» της Σχολής. Μ.Λ.