Ο Εκπαιδευτικός και Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ίμβρου με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους, χαιρετίζει την επιστροφή των μαθητών στα θρανία αποστέλλοντας ευχετήρια επιστολή για καλή σχολική χρονιά, στους εκπαιδευτικούς και μαθητές του νησιού, αλλά και προς τα σχολεία της ομογένειας και σε ολόκληρη τη χώρα. Το μήνυμα αναφέρει συγκεκριμένα ”Με ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια υποδεχόμαστε στα σχολεία μας στην Ίμβρο, που βρίσκονται υπό τη σκέπη του Συνδέσμου μας, τους 38 μαθητές μας του Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Εισερχόμαστε στη νέα χρονιά με ηρεμία και αυτοπεποίθηση καθώς έχουμε ολοκληρώσει όλες τις θεσμικές διαδικασίες ως προς τη λειτουργία των σχολείων μας.
Επίσης με τις παρεμβάσεις μας τη χρονιά που πέρασε, καλύψαμε σε μεγάλο βαθμό ζητήματα κοινωνικά, τεχνικά και υποδομών.
Οι στόχοι κι αυτής της χρονιάς που ξεκινά είναι η προσφορά στους μαθητές μας μιας ποιοτικής και ανταγωνιστικής εκπαίδευσης για να συμβάλλουμε στη δημιουργία καλλιεργημένων πολιτών που συμβαδίζουν με την πολυπολιτισμική εποχή μας”. Και συνεχίζει η ανακοίνωση ”Θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στο Υπουργείο Παιδείας και προσωπικά στον Υπουργό Παιδείας İsmet Yılmaz, που είχε την ευγένεια και το ενδιαφέρον να επισκεφτεί το Δημοτικό μας σχολείο, στις τοπικές αρχές της Ίμβρου, στους Συλλόγους των Ιμβρίων στο εξωτερικό, στις Κοινότητες μας στην Πόλη, στο Γραφείο Συντονισμού Εκπαίδευσης και στον επικεφαλής του κ. Σταύρο Γιωλτζόγλου, στους εθελοντές μας, στους γονείς, στους κατοίκους του νησιού μας και σε όλους όσους μας στηρίζουν με πρώτο τον πνευματικό πατέρα των Σχολείων μας, τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κκ. Βαρθολομαίο και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στους μαθητές και εκπαιδευτικούς μας”.
Την επιστολή υπογράφουν ο πρόεδρος του ΕΠΣΙ Λάκης Βίγκας και οι εκπρόσωποι των ιδρυτών Δημοτικού Σχολείου και Γυμνασίου και Λυκείου Άννα Κουτσομάλλη και Ιωακείμ Καμπουρόπουλος, αντίστοιχα. Ευχές πολλές και από την Η στο διδακτικό προσωπικό και στους μαθητές της Ίμβρου για μια χρονιά εποικοδομιτική, προοδευτική και αποτελεσματική ως προς τους στόχους και τις προσδοκίες τους. Κ.Π.