Η ιστορική εφημερίδα σας «Ηχώ», που το 2017 συμπληρώνει 40 χρόνια έκδοσης, θα κυκλοφορεί κάθε πρώτη εβδομάδα του μήνα, σε μια έκδοση 24 σελίδων και στην Ελλάδα.
Με δικό της αποκλειστικό ρεπορτάζ, συνεντεύξεις και άρθρα, θα επιχειρεί να δίνει την πραγματική εικόνα της αλήθειας για τα τεκταινόμενα, όχι μόνο στον ελληνισμό της Πόλης, αλλά στον ευρύτερο γεωγραφικό χώρο Ελλάδας-Τουρκίας και Μέσης Ανατολής. Η εκδήλωση για την παρουσίαση της πρώτης έκδοσής αυτής της «Ηχούς», πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 3 Ιουνίου 2016 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στην Αθήνα.
Στην εκδήλωση, παρουσία του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσου, πλήθος ομογενών, δημοσιογράφων, εκπροσώπου του αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.α., έγινε η παρουσίαση του πρώτου φύλλου της ″Ηχούς″, η οποία ηχεί πλέον σε μηνιαία βάση, στην Αθήνα.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή χαιρετισμού του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος δήλωσε ότι η ελληνική έκδοση της εφημερίδας θα μεταφέρει τον παλμό από την Ίμβρο και την Τένεδο, αλλά και την φωνή της Κωνσταντινούπολης στην Ορθόδοξη Ελλάδα, «εκπέμποντας δυνατά το μήνυμα παρουσίας του Ορθόδοξου γένους μας».
Στην ομιλία του ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος, χαιρέτισε το γεγονός έκδοσης μιας νέας εφημερίδας, ειδικά σε αυτή την χρονική συγκυρία που και ο Τύπος περνά δύσκολες ώρες στην Ελλάδα. Ο Λευτέρης Κρέτσος τόνισε ότι οι ομογενειακές εφημερίδες παίζουν σημαντικό ρόλο στην διάσωση της ελληνικής γλώσσας και στην ενδυνάμωση του ελληνικού στοιχείου  Στο γεγονός ότι η ″Ηχώ″ ξεκινά το ταξίδι της στην Ελλάδα σε μία δύσκολη περίοδο για τον Τύπο στάθηκε στην ομιλία του και ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Σταμάτης Νικολόπουλος, ο οποίος σημείωσε ότι η συγκεκριμένη εφημερίδα ρίχνει μια διεισδυτική ματιά σε γεγονότα που άλλες θα πέρναγαν στα ψιλά.
Χαιρετισμό απηύθυνε και η πρόεδρος του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ Γιώτα Αντωνοπούλου λέγοντας ότι η ″Ηχώ″ μεταφέροντας τη φωνή της Ομογένειας, μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. «Η ″Ηχώ″ ιδρύθηκε το 1977 σε μία περίοδο που το Κυπριακό καθόρισε την ατζέντα της Πόλης» σημείωσε ο εκδότης της εφημερίδας Ανδρέας Ρομπόπουλος στην ομιλία του, προσθέτοντας ότι ο πρώτος εκδότης της εφημερίδας στην Κωνσταντινούπολη, Χαράλαμπος Ρομπόπουλος, μετά από σαράντα δύσκολα χρόνια, δικαιώνεται: «Η ″Ηχώ″ η οποία τιμήθηκε με το βραβείο του Ιδρύματος Μπότση το 2009, έρχεται στην Ελλάδα την στιγμή που η λογική υπαγορεύει το αντίθετο.» τόνισε ο Ανδρέας Ρομπόπουλος. Στην εφημερίδα, μεγάλο μέρος της αρθρογραφίας της αναλαμβάνουν ακαδημαϊκοί, καθηγητές, εκπαιδευτικοί και διανοούμενοι, ενώ στόχος της είναι, όπως τόνισε ο εκδότης της, να αποκαλύπτει άγνωστες πολιτικές πτυχες στα ελληνοτουρκικά ζητήματα.
Στο μηνύμα του ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στο «ταξίδι» της εφημερίδας και ο ειδικός Γραμματέας Θρησκευτικής και Πολιτιστικής Γραμματείας του ΥΠΕΞ της Ελλάδας, Ευστάθιος Λιαντης.
Για την ίδια την εφημερίδα, για τον ιδρυτή της, Χαράλαμπο Ρομπόπουλο και τη συμβολή της στην έγκυρη ενημέρωση των Κωνσταντινουπολιτών, μίλησε ο πρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών, καθηγητής Νίκος Ουζούνογλου. Για την εν γένει συνδρομή των ομογενειακών εφημερίδων στο χώρο του Τύπου και τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, μίλησε ο σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα, Γιώργος Φλωρεντής. Ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης ευχήθηκε, απ’ την πλευρά του, η «Ηχώ» ν’ αποτελέσει και για τον ελλαδικό χώρο μια εφημερίδα «τεκμηριωμένης» γνώμης.
Την πρόθεσή τους να εργαστούν σκληρά για να μπορέσει η «Ηχώ» να υπηρετήσει την αντικειμενική ενημέρωση και να δώσει δυνατότερη «φωνή» στον ελληνισμό της Πόλης, εξέφρασαν δημοσιογράφοι και συνεργάτες στην εφημερίδα, που επίσης παρέστησαν στην εκδήλωση.
Η παρουσίαση μεταδόθηκε ζωντανά από τον Ελληνικό Ραδιοσταθμό της Πόλης (radio.ihotispolis.com), την ιστοσελίδα της ΓΓΕΕ (www.media.gov.gr) και την ιστοσελίδα της εφημερίδας ΗΧΩ