Την κυβέρνηση της Ελλάδας εκπροσώπησε χθες στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργος Κατρούγκαλος, στην Θεία Πατριαρχική και Συνοδική Λειτουργία για την μεγάλη εορτή της Κυριακής της Ορθοδοξίας, της οποίας προέστη η Α. Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.
Μετά την απόλυση, επακολούθησε η λιτάνευση των Ιερών εικόνων από τον Πατριάρχη και τους συλλειτουργούντες Αρχιερείς.
Ο κ. Κατρούγκαλος μετά την λειτουργία και την κατ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον κ.κ. Βαρθολομαίο δήλωσε στην Ηχώ:
“Είναι μια μεγάλη γιορτή. Μετέφερα την αυτονόητη τιμή όχι μόνο της κυβέρνησης αλλά όλου του ελληνικού λαού στον Οικουμενικό Θρόνο. Όχι μόνο για το κράτος και την δόξα του αλλά για την προσφορά και την ακτινοβολία του σε όλη την υφήλιο. Θέλω να πιστεύω ότι η λιτάνευση των εικόνων θα σημάνει και για την δική μας χώρα την ανόρθωση της κοινωνίας μας και την αρχή της εξόδου από την κρίση.
Στην θεία λειτουργία παρέστη και ο ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Ελευθέριος Κρέτσος ο οποίος δήλωσε:
“Πιστός στην υπόσχεση που έχω δώσει βρίσκομαι για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο στην Κωνσταντινούπολη . Είχα την ευκαιρία να παραστώ στη Θεία λειτουργία για την Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Φανάρι. Ταυτόχρονα θα έχω την χαρά να απευθύνω χαιρετισμό στην εκδήλωση του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας στην Πόλη με θέμα τον ελληνικό Τύπο στην Κωνσταντινούπολη _από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα.”