ΣΧΟΛΗ ΓΑΛΑΤΑ Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΗΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ

0
368
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Karaköy Rum Okulu'nda, Cumhurbaşkanlığı fotoğrafçılarının eserlerinden oluşan sergiyi gezdi. Gül, sergiyi gezen vatandaşlarla sohbet ederek fotoğraf çektirdi. (Elif Öztürk - Anadolu Ajansı)

«Η επιστροφή του ιστορικού σχολείου του Γαλατά στην ελληνορθόδοξη κοινότητα και το όραμα ίδρυσης πολιτιστικού κέντρου της Ρωμιοσύνης στην Κωνσταντινούπολη»

του Πρέσβη επι τιμή Αλέξη Αλεξανδρή

Μέσα από την εμπειρία της επιστροφής του ιστορικού σχολείου του Γαλατά και του οράματος ίδρυσης πολιτιστικού κέντρου, θα επιχειρήσω να θέσω υπόψη σας μερικές σκέψεις και ιδέες που αφορούν και στο μέλλον της Πολίτικης Ρωμιοσύνης, στηριζόμενος στην μακρόχρονη επιστημονική και υπηρεσιακή ενασχόλησή μου με τα θέματα της ρωμαίικης κοινότητας. Είναι σε όλους μας γνωστό ότι η κοινότητα του Γαλατά είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία και την εξέλιξη της σημαίνουσας αυτής περιοχής της Κωνσταντινούπολης.

Ρωμιοί τραπεζίτες, ρωμιοί επιχειρηματίες, ρωμιοί επαγγελματίες και ρωμιοί τεχνίτες, καλλιτέχνες και ναυτικοί έδρασαν και μεγαλούργησαν στο Γαλατά, η περιοχή της πόλης που ξεπερνούσε ακόμη και το Πέρα στην πληθυσμιακή της πολυμορφία.

Περισότερα στο τευχος Μαρτίου της Ηχούς που κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Karaköy Rum Okulu’nda, Cumhurbaşkanlığı fotoğrafçılarının eserlerinden oluşan sergiyi gezdi. Gül, sergiyi gezen vatandaşlarla sohbet ederek fotoğraf çektirdi. (Elif Öztürk – Anadolu Ajansı)