Σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης, εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους, στον ιστορικό Ναό του στον Τσεσμέ στην Μ. Ασία. Με την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχου της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος, κατ’ αυτήν δε εκκλησιάσθηκαν μέλη της Ορθοδόξου Κοινότητος Σμύρνης, πολυάριθμοι προσκυνητές από την γειτονική Χίο και πολυμελής όμιλος εκ των μελών του Συλλόγου Μικρασιατών Λαρίσης. Μεταξύ αυτών, η Ευγεν. κ. Αργυρώ Παπούλια, Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στη Σμύρνη, μετά του συζύγου αυτής Ελλογιμ. κ. Νικολάου Στέφανου, πρ. Γεν. Γραμματέως της Βουλής των Ελλήνων, ο Εντιμ. κ. Απόστολος Καλογιάννης, Δήμαρχος Λαρισσαίων, και ο Εντιμ. κ. Γεώργιος Δασκαλόπουλος, επί κεφαλής της Ελληνικής Στρατιωτικής Αποστολής στην έδρα του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη.

Κατά την Θεία Λειτουργία ο Μητροπολίτης Σμύρνης εμνήσθη των μακαριστών Μητροπολιτών και Χωροεπισκόπων Κρήνης καθώς και των Μητροπολιτών Εφέσου, καθώς η Επισκοπή Κρήνης ανήκε στη Μητρόπολη Εφέσου, μέχρι της ανυψώσεώς της σε Μητρόπολη του Θρόνου στις αρχές του περασμένου αιώνα.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Σμύρνης επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Τσεσμέ, ο οποίος υποδέχθηκε αυτόν με εγκαρδιότητα και μετέφερε σε αυτόν το χαιρετισμό του Οικουμενικού Πατριάρχου.