Γράφει ο Κυριάκος Πεταλίδης
Το Ρωμαίικο πνεύμα ξεχωρίζει και διαπρέπει όπου και εάν βρεθεί, στην πατρίδα ή στο εξωτερικό, κόντρα σε πολιτικές και πολιτικούς. Εξαιρετικές ήταν οι επιδόσεις των αποφοίτων του 2017, των ομογενειακών σχολείων της Πόλης κατά τις εισαγωγικές εξετάσεις της χρονιάς στα πανεπιστήμια της Τουρκίας και της Ελλάδας. Πιο συγκεκριμένα, με αλφαβητική σειρά, μαθητές από την Μεγάλη του Γένους Σχολή, το Ζάππειο και το Ζωγράφειο Λύκειο εισάγονται στις σχολές της επιλογής τους.

Ο Χρήστος Ερκέκ πέτυχε στο τμήμα Λογιστικής του πανεπιστημίου Gelisim. Η Χριστίνα Ζωγραφίδου στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του πανεπιστημίου Istanbul ενώ η Γεωργία Κίλιντς πέρασε στη Σχολή Δημοσίων Σχέσεων και Διαφήμησης του πανεπιστημίου Beykent με 50% υποτροφία. Ο Αλέξανδρος Καρά στο τμήμα Φαρμακευτικής του πανεπιστημίου İstanbul. Ο Μιχάλης Κιλτσικσίζ μπήκε στο τμήμα Διεθνούς Εμπορίου και Λογιστικής του πανεπιστημίου _Yeni Yüzyıl ενώ ο Γεώργιος Κιοσκέρ στο τμήμα Γραφιστικής του πανεπιστημίου Ayvansaray. Ο Μάριος Κωνσταντίν πέτυχε στο τμήμα Ηλεκτρολόγων-Μηχανικών στο πανεπιστήμιο BİLGI. Η Μελίνα Μπαρμπαλόνη έγινε δεκτή στη Σχολή Νηπιαγωγών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη. Η Παυλίνα Τόμζις πέτυχε στο τμήμα Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας του πανεπιστημίου Istanbul και ο Σωτήρης Τζαρτζάρ στο τμήμα Γαστρονομίας του πανεπιστημίου Bahçeşehir. Τέλος ο Βασίλης Χαρίτογλου μπήκε στο τμήμα Ηλεκτρολόγων-Μηχανικών του πανεπιστημίου KOÇ. Όσο για την απόφοιτο Καλλιόπη Σέκερη, θα δώσει εξετάσεις εντός_του Σεπτεμβρίου.

Ευχές πολλές από την ΗΧΩ για καλή σταδιοδρομία και επιτυχίες σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο στους νεοεισαχθέντες στη φοιτητική κοινότητα.