Γράφει ο Κυριάκος Πεταλίδης

Η Ιμβριακή Ένωση Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε εορταστική εκδήλωση στο φιλόξενο εντευκτήριο της, παρουσία πολλών θεσμικών φορέων, μεταξύ των μελών και φίλων του δραστήριου Σωματείου. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον Γέροντα Εφραίμ, τιμώντας τον για την ιδιαίτερη αγάπη του στα γράμματα και στην παιδεία της Ίμβρου.

Αναμνηστικό ενθύμιο επίσκεψης στους χώρους της Ιμβριακής Ένωσης έλαβε ο Γιάννης Δερμιτζόγλου, διευθυντής της Ζωγραφείου Σχολής όπου μεταξύ άλλων κατά την ευχαριστήρια ομιλία του προς τον πρόεδρο και όλους τους παρευρισκομένους, συγκινημένος αναφέρθηκε στην αγάπη όλων προς την Ίμβρο, τονίζοντας.. ‘’ ήδη στην Πόλη έχουμε ένα ζωντανότατο παράδειγμα, που έχουμε την ευλογία του Κυρίου να το ζούμε από κοντά, το πρώτο τέκνο της Ίμβρου τον Οικουμενικό Πατριάρχη μας κ.κ.Βαρθολομαίο, ‘’τον Δημητρό’’ της κάθε γιαγιάς στους Αγίους Θεοδώρους που έζησε τα παιδικά του χρόνια, που σε κάθε αναφορά για το μοναδικό του νησί, κοιλούν δάκρυα από τα μάτια του.’’

Στην συνέχεια σύμφωνα με το πρόγραμμα επιβραβεύτηκαν οι νεαροί αθλητές, 2ης γενιάς, του νησιού που είχαν παγκόσμιες και πανευρωπαικές διακρίσεις στο αθλητικό τους έργο.