Το Σισμανόγλειο Μέγαρο φιλοξενεί την έκθεση φωτογραφίας «Ίμβρος-Μνήμη» η οποία διοργανώθηκε από την οργάνωση Defne-Δάφνη. Η έκθεση την οποία άνοιξε ο Γενικό Πρόξενος της Ελλάδος Ευάγγελος Σέκερης και χαιρέτησε εκ μέρους της Defne, ο Τούρκος πρέσβης Γιαλίμ Ερέζ, παρουσιάζει εικόνες καθημερινότητας από την ιστορία 5000 χρόνων ενός νησιού, προικισμένου από τη φύση με όλα τα αγαθά του κόσμου και με αδιάλειπτη ζωή από την αρχαιότητα έως σήμερα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης τίμησε με την παρουσία του η ΑΘΠ ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ Βαρθολομαίος, ο οποίος την παρακολούθησε με ειδικό ενδιαφέρων και έκδηλη συγκίνηση όπως δήλωσε στην ομιλία του. Την εικαστική επιμέλεια υπογράφει η Doç. Dr. Bengisu Bayrak ενώ για την πραγματοποίηση συνέβαλαν με την προσφορά τους οι Celal Başlangıç, Στέλιος Μπερμπέρης, Semra Canbulat, Κώστας Χριστοφορίδης, Κατίνα Καρανικόλα, İzzet Keribar, Onur Özer, Nilüfer Tarıkahya και ο Λάκης Βίγκας.

Η έκθεση επίσης κάνει αναφορά στο Φεστιβάλ Φιλίας που διοργανώθηκε ανάμεσα στα νησιά της Ίμβρου και της Σαμοθράκης και τον διάλογο που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του. Εκτός από τις αναρτημένες ασπρόμαυρες και έγχρωμες φωτογραφίες υπάρχει και μια μικρή συλλογή με βιβλία εποχής αλλά και μικροαντικείμενα οικιακής χρήσης.

Δυναμικό παρών έδωσαν θεσμικοί φορείς από την Ίμβρο, τις ομογενειακές Κοινότητες, μέλη της οργάνωσης Δάφνη και πλήθος κόσμου.